Actueel

Een kunstig staaltje vakmanschap

Het Centrum voor Verduurzamen heeft een indrukwekkend kunstwerk in de gemeente Lommel (België) opnieuw behandeld tegen corrosie. Het kunstwerk was door de jaren heen behoorlijk verweerd en aangetast door de elementen. De gemeente vroeg het bedrijf Klooster & Beeld om het kunstwerk te renoveren.

IMG_1334

Jack van Bommel, eigenaar van Klooster & Beeld: “Voor de renovatie van dit imposante kunstwerk schakelden wij onze professionele partner De Run Metaalcoating in. Nadat het kunstwerk was gedemonteerd, hebben zij de onderdelen helemaal schoon gestraald. Hierdoor konden wij de werkelijke staat van het kunstwerk beoordelen en de nodige herstelwerkzaamheden uitvoeren.”

Stralen, schooperen en natlakken

Toen het kunstwerk was hersteld, ging De Run Metaalcoating aan de slag met het opnieuw stralen en schooperen van het werk. Bij schooperen wordt gesmolten zink direct op een schoon gestraald oppervlak gespoten. Deze zinklaag beschermt het onderliggende staal tegen corrosie. Schooperen wordt meestal toegepast bij grote objecten die niet in een zinkbad passen, zoals het kunstwerk van de gemeente Lommel. Tenslotte heeft De Run Metaalcoating het werk voorzien van een meerlagen natlak systeem. Het werk is weer voor lange tijd optimaal beschermd.

Voor De Run Metaalcoating is het renoveren van zo’n complex kunstwerk een mooie uitdaging. De positieve reactie van de kunstenaar op ons vakmanschap was uiteraard de kers op de taart.

Lees meer over wat De Run Metaalcoating allemaal voor u kan betekenen.

Adres

De Run 5118, 5503 LV Veldhoven

Contact
Dameco Plating: 040-2060192
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
De Run Metaalcoating: 040-2553858
Openingstijden

Op werkdagen is ons kantoor geopend van 7.30 tot 17.00 uur

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 7.30 tot 11.00 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

DIRECT naar:
Meerveldhoven
De Run
Dameco

Cookies accepteren

Centrumvoorverduurzamen.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.