We houden van dit weer!

Oké, misschien is de temperatuur vandaag ietswat aan de hoge kant. Máár, anderzijds de zonnepanelen op onze bedrijfsdaken varen er wel bij! Onze installatie is namelijk goed voor een vermogen van 850.000 kw/hr. In de praktijk hebben we het dan over een opbrengst waarmee we dik 240 huishoudens een jaar lang zouden kunnen voorzien van groene stroom. Daarnaast besparen we met onze installatie ca. 450.000 kg. aan CO2-uitstoot! Met onze jaarlijkse opbrengst kunnen we voor ruim 40% volledig ‘groen’ voorzien in onze behoefte. Dat vinden we niet voldoende, daarom staan er verschillende projecten in de steigers waarmee we ons zonnepark uit willen breiden met ca. 100.000 kw/hr aan capaciteit.
Duurzame investeringen zijn binnen het Centrum voor Verduurzamen niet nieuw. Zo hebben we enkele jaren geleden al gekozen voor een Wkk (warmtekrachtkoppeling) installatie, waarmee we onze panden verwarmen. De zonnepanelen en de Wkk installatie bezorgen onze bedrijven een ‘groen label’ en daar zijn we behoorlijk trots op!
Het Centrum voor Verduurzamen gaat volop mee in de energietransitie. Naast het elektrificeren van ons heftrucks en wagenpark, gaan we ook de uitdagingen van grote ovens niet uit de weg. Warmteterugwinning uit rookgassen is voor ons inmiddels de normaalste zaak van de wereld. We behalen hier enorme besparingen mee. Met een actief energiemonitoringssysteem zijn we continu bezig met verbetering en optimalisatie en dus verdere besparing!
Verduurzamen kunnen we niet alleen. Samen met klanten en toeleveranciers zoeken we continu naar verbetering en besparing. Denk hierbij aan inpakmateriaal, hergebruik van grondstoffen en het vinden van nuttige toepassingen voor onze afvalstromen. We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Natuurlijk begint dit bij onze core-business: het verlengen van de levensduur van de producten van onze klanten.

icon
🞫

Wil je niks missen?

Wordt dan nu lid van onze nieuwsbrief!

Adres

De Run 5118, 5503 LV Veldhoven

Contact
Dameco Plating: 040-2060192
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
De Run Metaalcoating: 040-2553858
Openingstijden

Op werkdagen is ons kantoor geopend van 7.30 tot 17.00 uur

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 7.30 tot 11.00 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

DIRECT naar:
Meerveldhoven
De Run
Dameco

Cookies accepteren

Centrumvoorverduurzamen.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.